За нас

ЗА НАС

КОИ СМЕ НИЕ

Друштво за сметководствени, книговодствени, ревизорски и консултантски услуги

Нордвес консалтинг е компанија со седиште во Скопје која обезбедува услуги за сметководство, даноци, деловни односи (персонал), развој на бизнис и истражување на пазарот, бизнис планови и финансиско моделирање, следење на јавни тендери и подготовка на датотеки. Нашата мисија е да обезбедиме најквалитетна услуга за компаниите кои работат со нас, со пристап на партнерски решенија наместо класичен пристап на сметководствена фирма.

Ние имаме богато знаење во врска со финансиските практики кои најдобро одговараат за сите видови уникатни индустрии и големини на бизниси. Сметководството и данокот се технички делови на секој бизнис. Имаме вештини да управуваме со овие регулирани делови од вашиот бизнис за вас.
Нашиот посветен тим е воден рок за да се осигура дека ќе ги исполните вашите обврски за усогласеност пред време и ќе ви даде искрено известување што точно ги означува вашите финансиски предности и слабости.
Секој сопственик на бизнис заслужува посветен финансиски партнер кој не само што ги разбира нивните уникатни потреби, туку и им обезбедува секогаш вклучен директен канал за комуникација за нивна погодност.

You will most likely know us by looking nat our results

Happy Customers

0

Awards

0

Experience

0

НАШИОТ ТИМ

Veysel Saraç

Founder and Managing Partner

Роден во 1978 година во Гостивар, Северна Македонија, Вејсел Сарач го завршил основното, средното и средното образование во Гостивар и дипломирал на Факултетот за бизнис администрација на Универзитетот во Истанбул. Магистрирал сметководство и ревизија на Универзитетот Кирил и Методиј во Скопје. Сарач има лиценца за овластен сметководител и диплома за извоз, маркетинг и финансиски менаџмент од Австрискиот Федерален институт за економски развој на стопанската комора. Вејсел Сарач, кој е во бизнисот од 2001 година, работеше како кредитен аналитичар и менаџер на портфолио на ПроКредит Банка и предаваше менаџмент за финансии, финансиска анализа и планирање во Cosmo Innovate Center. Од 2014 година најпрвин работи како менаџер за финансии и сметководство во компанијата Елиф Иншаат, која го изгради Меѓународниот балкански универзитет, проект вреден 30 милиони евра, а потоа работеше како менаџер за сметководство во проектот Дијамант на Скопје, кој е проект на Лимак Иншаат. компанија во Скопје. Тој го организираше одделот за сметководство на проект вреден 250 милиони евра и спроведе локални и турски процеси за финансиско известување. Развивајќи ги односите со институциите како што се даночната служба, Централната банка и Министерството за труд, Сарач го спроведе и лиценцирањето на градежниот проект, воспоставувањето човечки ресурси, безбедноста на градилиштето и системот за влез и излез. Тој го формираше и раководеше секторот за финансии и сметководство на луксузниот хотел Лимак Скопје во рамките на проектот Дијамант од Скопје. Имајќи презентации за финансии на многу локални и меѓународни конференции, Сарач одржа предавања пред Стопанската комора на Македонија и приватни компании, а даваше и консултантски услуги за формирање на одделенија за сметководство и финансии. Покрај турскиот и македонскиот, Сарач зборува и англиски, албански и српско-хрватско-босански јазик.

НАШИ АМБИЦИИ

f1
online traders
money management